Karta
Karta Östersund Frösö golfklubb Åre golfklubb Strömsunds golfklubb Rossön golfklubb Krokoms golfklubb Östersund Frösö golfklubb Norderöns golfklubb Storsjöbygdens golfklubb Funäsdalens golfklubb Klövsjö Vemdalen Sonfjällets golfklubb Svegs golfklubb

JH Future

Tävlingen JH Future är en tävling riktad mot knattar (t.o.m. 12 år) i distriktet. Spelformen är scramble över 9 hål från gul/svart tee. Syftet med tävlingen är att låta knattarna prova på att tävla under enkla förhållanden tillsammans i ett lag med andra på samma nivå.

DISTRIKTSLÄGER 2013

Lördagen startade på rangen Ljusnedal med presentation av varandra, övningar och lunch på Gyllene Bocken. På eftermiddagen var det fritt spel på Ramundbergets 9-hålsbana. Middag intogs på Ramundberg och övernattning skedde i lägenheter på Ramundberget.

Söndagen började med frukost på Ramundberget. J/H future tävling på Ljusnedal hål 10-18, i riktigt ruskigt höstväder!!! Tävlingen bestod av klubblag med 2st spelare i varje lag. FJGK 3st lag, ÖFG 1st lag. ÖFG blev vinnare av tävlingen. Prisutdelning och lunch på Gyllene Bocken.
Planen för nästa år är redan lagd! Lägret blir på Sandnäset nästa år och Tommy Ohlson tar tag i det.

Deltagare:
Från Sandnäset: Kevin Nilsson, Tobias Lindstein Niklasson, + 2st föräldrar, Emil Olsson
Tommy Ohlson, (Ledare) + Tommys fru
Från ÖFG: Filip Holmstrand, Martin Holmstrand, Tomas Holmstrand (ledare)
Från FJGK: Linus Brandén, Viktor Brandén, Oskar Brandén, Arvid Borg, Luddvig Borg, Axel Gönqvist, Henrik Brandén (ledare), Louise Borg (ledare)

DISTRIKTSLÄGER 2012
Precis som ifjol arrangerades distriktslägret i slutet av säsongen, 15-16 september på Norderön. Lägret var riktat till distriktets juniorer mellan 7-15 år. Ett 40-tal ungdomar mellan 7 och 15 år och ledare/föräldrar fanns på plats för att träna och spela golf.

Lördagen ägnades åt träning av olika moment och i olika stationer. Kvällen ägnades åt tipspromenad och samkväm. Under söndagen genomfördes JH Future, en tävling för distriktets knattar (t.o.m. 12 år). Knattarna spelar en 3-manna scramble över nio hål. Syftet med tävlingen är att låta de yngre prova på att tävla under enkla förhållanden tillsammans i ett lag med andra på samma nivå. I årets tävling segrade ett av Östersund-Frösö GKs lag. Lägret var mycket uppskattat av de deltagare och ledare som var med och kommer även att finnas med i 2013 års planering.

DISTRIKTSLÄGER 2011
Den 10-11 september 2011 genomfördes distriktslägret på Klövsjö-Vemdalens Golfklubb.
34 golfare mellan 7 och 14 år fanns på plats för att träna och spela golf.

Lördagen började med 4 timmars träning innan det blev en liten tävling på Fäbobanan. Efter en kväll med bland annat tipspromenad och prisutdelning blev det en tidig morgon på söndagen för att hinna med den "riktiga" tävlingen.

Under söndagen genomfördes JH Future, en tävling för spelare födda 1999 eller senare. Knattarna spelar en 3-manna scramble över nio hål från gul-svart tee . I årets tävling deltog ett lag från Strömsunds Golfklubb och fyra lag från Östersund-Frösö Golfklubb.
Även de något äldre juniorerna spelade nio hål 3-manna scramble i sin tävling. Där var spelare och klubbar blandade för att spelarna skulle få chans att lära känna nya golfkamrater.

Vi på Klövsjö-Vemdalens Golfklubb tycker att helgen har varit väldigt lyckad och hoppas och tror att deltagarna tyckte likaså.

Segrare i JH Future 2011 var (från vänster) Lova, Elvira och Estelle från Östersund-Frösön Golfklubb.Grattis tjejer och bra spelat!

Distriktsläger Klövsjö 2010
Den 11-12 september 2010 genomfördes distriktslägret på Klövsjö-Vemdalens Golfklubb.

Lördag - aktivitet dag
37
ungdomar från Krokoms GK, Klövsjö/Vemdalens GK, Sonfjällets GK, Strömsunds GK, Åre GK och Östersund Frösö GK tillsammans med sina ledare samlades på lördagsförmiddagen. Deltagarna delades in i grupper och fick lära känna varandra genom olika övningar. Efter lunch gjordes golfövningar på olika stationer. Här fick lagen samarbeta för att samla så många poäng som möjligt.

Lördag - aktivitet kväll
Efter incheckning i lägenheter och middag på Hotell Klövsjöfjäll gjordes en lek där ungdomarna genom att leta olika saker skulle bilda så långa ord som möjligt. Innan sängdags blev det prisutdelning för dagens övningar, varmkorvsätande, godisregn och information om morgondagen.

Söndag - tävlingen JH Future
Dagen började tidigt med frukost och uppvärmning inför tävlingen JH Future. Tävlingen riktar sig till spelare födda 1998 eller senare (knattar). För många ungdomar var detta första gången de spelade en tävling på stor bana. Spelarna delades in i 3-mannaklubblag, i några fall blandade lag, för att spela en scramble över 9 hål från gul-svart tee (150 m pinnen). Även de äldre ungdomarna spelade 3-mannascramble men från röd tee.

Resultat JH Future
Efter lunch blev det prisutdelning. Alla deltagare fick pris. Segrare i JH Future 2010 blev KVGK som från JHGDF får en mindre summa pengar till sin ungdomsverksamhet och en fin vandringspokal att visas på klubben ett år framöver.

Distriktets lägerledare Hanna Backskog, Mats Eriksson och Reidun Åkerström vill tacka alla duktiga och engagerade ledare för ett fint jobb.

Resultatlista JH Future 2010

Segrare i äldre gruppen