Karta
Karta Östersund Frösö golfklubb Åre golfklubb Strömsunds golfklubb Rossön golfklubb Krokoms golfklubb Östersund Frösö golfklubb Norderöns golfklubb Storsjöbygdens golfklubb Funäsdalens golfklubb Klövsjö Vemdalen Sonfjällets golfklubb Svegs golfklubb

Klövsjö-Vemdalens Golfklubb

Post image for Klövsjö-Vemdalens Golfklubb

Mellan Klövsjö och Vemdalen ligger en av Sveriges vackraste golfbanor. Klövsjö-Vemdalens Golfklubb såg dagens ljus i slutet på 1980-talet. Sedan många år har klubben år både en 18-hålsbana och en korthålsbana över 9 hål. Från tee på hål 3 som är 18-hålsbanans högsta punkt, har golfspelarna av allehanda nationaliteter en vidunderlig utsikt över Oviksfjällen. Därifrån kan man också se de flesta av banans hål. Det händer ofta att snön ligger kvar på de inbjudande närbelägna fjällen under de inledande golfrundorna på våren.

Efter att ha slagit ut på hål 4 och promenaden fram till bollen påbörjats kan man samtidigt njuta av den vackra vyn mot Klövsjö. Denna är särskilt påtaglig när höstlöven pryder träden. Det kan faktiskt bli så att själva golfspelet blir underordnat för ett ögonblick. Och så är det nästan under hela golfrundan. Flera golfmedier har utnämnt hål 12 som ett av Sveriges bästa golfhål. Detta bör vara ett av flera goda skäl för att komma och spela och uppleva banan.

Fäbobanan
Fäbobanan kallas klubbens korthålsbana. Den heter så därför att den omges av just fäbodvallar med ett rikt djurliv. Där börjar ofta den yngre generationen golfspelare sitt spelande för att sedermera återkomma för att träna upp sitt närspel. Rinnande korsande bäckar och finurliga placeringar av greener ger banan ytterligare dimensioner.

Faciliteter
Mitt emellan de båda banorna ligger de faciliteter som klubben har. Restaurangen är inrymd i ett gammalt kulturskyddat hus. Alldeles intill ligger golfshop, drivingrange, puttinggreen och sist men inte minst klubbhus försett med de bekvämligheter golfspelare önskar.

Välkommen till spännande och upplevelserik golf på Klövsjö-Vemdalens Golfklubb i södra Jämtland.

Banfakta

Antal hål18 + 9-hålsbana korthål
BanlängdRöd tee 4862m, Gul tee 5771m
Par72
Spelklar1992
GPSLongitud 6228.9249N, Latitud 1414.2128E

Greenfee

Se Hemsida www.kvgk.se 
 

Spelbokning

Telefon0682-23176

Samarbetspartners

BoendeHotell Klövsjöfjäll
Telefon 0682 - 413 100
www.klovsjofjall.se
BoendeStorhogna Högfjällshotell & Spa
Telefon 0682 - 413 030
www.storhogna.com
BoendeVargens Fjällanläggningar AB
Telefon 0684-31100
www.vargenvemdalen.se

Övrig kontaktinfo

Telefon0682 - 23176


Besök vår webbplats Hitta hit - Karta

Nãsta klubb: Norderöns Golfklubb

Warning: Missing argument 1 for thesis_post_navigation_custom(), called in /storage/content/64/243364/jhgolf.se/public_html/wp-content/themes/thesis/klubb.php on line 113 and defined in /storage/content/64/243364/jhgolf.se/public_html/wp-content/themes/thesis/custom/custom_functions.php on line 300