Karta
Karta Östersund Frösö golfklubb Åre golfklubb Strömsunds golfklubb Rossön golfklubb Krokoms golfklubb Östersund Frösö golfklubb Norderöns golfklubb Storsjöbygdens golfklubb Funäsdalens golfklubb Klövsjö Vemdalen Sonfjällets golfklubb Svegs golfklubb

Regler, Handicap och Domare

För verksamhetsåret 2017 Staffan (Räven) Carlsson ansvarig för frågor om regler, handicap och domare. Staffan nås på 0767-67 86 31.

Jämtland-Härjedalens golfdistrikt har tre (3) distriktsdomare:

  • Staffan Carlsson, Funäsfjällens GK, 0767 -67 86 31
  • Göran Andersson, Svegs GK, 0706-61 70 68
  • Kenneth Olsson, Norderöns GK, 0738-13 24 97

Assisterande Distriktsdomare:

  • Håkan Olsson, Sandnäsets GK, 0725-13 56 89

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FÖRSLAG/UTKAST TILL REGELÄNDRINGAR 2019

Lite om de regeländringar som kommer gälla från 1 januari 2019  hittar ni här

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NY LOKAL REGEL 2017

Om man av misstag råkar flytta på en boll eller en bollmarkering på green har man tidigare straffats med pliktslag. Så är det inte från och med 1 januari 2017.

Under den avslutande rundan av US Open fick Dustin Johnson ett pliktslag för att hans boll rörde på sig under tiden han adresserade bollen på det femte hålet. Det gjorde att många blev upprörda då han inte med mening flyttade bollen, och att det därför inte borde straffas. Han gick till slut segrande från tävlingen trots pliktslaget, men diskussionerna om en regeländring var i full gång.

Och nu är det bestämt. USGA och R&A har beslutat att en lokal regel ska införas från och med 1 januari 2017. Den säger att en boll eller bollmarkör som flyttas omedvetet eller utan intention att göra just så ska återplaceras utan pliktslag. Båda regelkommittéerna höll med om att regeln måste ändras och att man just i det här fallet måste göra det nu, genom en lokal regel, istället för att vänta till nästa gång man ser över golfens regler, säger David Rickman, vd på R&A.

Se även respektive klubbs lokala regler

===========================================================================

Förslag på formulering ny lokal regel

Boll som oavsiktligt rubbas på green

Regel 18-2, 18-3 och 20-1 ändras enligt följande: När en spelares boll ligger på green utgår ingen plikt om bollen eller bollmarkeringen oavsiktligt rubbas av spelaren, hans partner, hans motspelare eller någon av deras caddies eller utrustning. Den rubbade bollen eller bollmarkeringen måste återplaceras enligt regel 18-2, 18-3 och 20-1. Denna lokala regel tillämpas bara när spelarens boll eller bollmarkering ligger på green och oavsiktligt rubbas.

Anmärkning: Om det kan fastställas att spelarens boll på green rubbades av vind, vatten eller någon annan naturlig orsak som tyngdkraftens inverkan, måste bollen spelas som den ligger från sitt nya läge. En bollmarkering som rubbas under sådana omständigheter återplaceras.