Junioransvarig: 2024 Stefan Nerpin

Juniortävlingar

SGF:s Svenska Juniortouren och Teen Cup ingår i tävlingstrappan för vår ungdomar och juniorer

 

  • SGF Svenska Juniortouren – Målgrupp: juniorer födda 2003 – 2011. Touren spelas på fyra (4) olika nivåer – Division 3, Division 2, Division 1 och Elite – över sex (6) omgångar från maj till september. JHGDF delar på omgångarna i division 3 med Ångermanland GDF och Medelpad GDF.
  • SGF Teen Cup är en tävling för ungdomar, födda 2008 – 2011. Den är indelad i åldersklasserna: 13 år, 14 år , 15 år och 16 år. Det startar med ett klubbkval på hemmaklubben, sen gruppkval, regionkval och till sist riksfinal.

Super Camp

SuperCamp är ett nationellt läger där SGF och golfens distriktsförbund samarbetar för att inspirerar spelare i åldern 14 till 15 år. Läs mer hos SGF.

 

Fritt spel för ungdomar/juniorer

Ungdomar 17 år och yngre, dvs. födda 2007 eller senare, och som har ett aktivt medlemskap och har betalat sin spelrätt hos någon av klubbarna i distriktet spelar fritt inom distriktet. Ett greenfee medlemskap i någon av klubbarna ger inte möjlighet till fritt spel på klubbarna.

 

Juniorer 18 – 21 i år, dvs. födda 2003 – 2006, och som satsar på golf och tävlar frekvent på exempelvis Teen Tour ska listas av respektive klubb. Listan sänds sedan till distriktets junioransvarige för sammanställning. Därefter sänder junioransvarig ut en lista med namn på samtliga juniorer som är berättigade till fritt spel.

 

Du som tänker besöka en klubb och spela enligt ovanstående bestämmelser ska ta kontakt med den klubb du tänker besöka och få klartecken att du får komma dit och spela gratis. När du sedan kommer till klubben ska du gå in  och anmäla dig som greenfee gäst (även om du inte ska betala). Spelar du när receptionen är stängd skriver du in dig i greenfee boken precis som vanligt och skriver ”junior” i fältet för betalning.

 

Fritt spel går inte att använda vid klubb- distrikts- eller rikstävlingar.

 

Vår förhoppning inom distriktet är att möjligheten nyttjas och att det bidrar till ett ökat intresse och förmåga bland våra juniorer. Likaså hoppas vi att utbytet och samverkan mellan våra golfklubbar och dess juniorer stimuleras.

 

Tänk på att du är gäst på respektive klubb!

Golfhälsningar JHGDF