Golfregler

De två internationella regelorganisationerna R&A och USGA ansvara för golfens regelverk. På SGF hemsida hittar ni allt inom golfens nya regler!

 

RegelbokFinns i tryckt format att beställa i golfbokhandeln. Den digitala regelboken på svenska hittar du på R&A:s hemsida

Golfregler

 

Regelfilmer – filmer med svenskt tal och text som visar några av de viktigaste nyheterna i regler från 2019 på Svenska Golfförbundets YouTube-kanal

golffilm

 

RegelappDu kan även ladda ner den nya regelappen till din mobiltelefon.
Appen är på svenska och klicka in på länkarna nedan för att komma till nerladdningen:

 

RegelpoddPodden för dig som är nyfiken på golfreglerna och varför de är utformade som de är. De första avsnitten av totalt tio finns på SpotifyiTunes och Acast
regelpodd

Lokala regler

Tävlingsledningen, eller den kommitté som ansvarar för regelfrågor, ska fastställa lokala regler för spel och tävlingar på klubbens bana/banor. Notera att klubbens lokala regler ska godkännas av distriktet varje år. Tillämpar en golfklubb en lokal regel, som inte överensstämmer med golfreglerna, kommer SGF inte att behandla regelfrågor som berör denna lokala regel.

Allt om lokala regler, tävlingsbestämmelser, ordningsföreskrifter och banmarkeringar hittar ni här: Spel- och tävlingsinfobanken.

Spel- och tävlingsinfobanken är verktyget för att skapa bra regler på din klubb och bana. Här hittar du mallar och formuleringar för lokala regler, villkor för tävling samt tävlingsregler. Sidan är till för dig som ansvarar för lokala regler, tävlingsverksamheten, är tävlingsledare, eller domare.

 

Regelutbildning

Utbildning i nya golfregler som gäller från 1 januari 2019 – Klubbpresentation för medlemmar, Nivå 1 för regelansvariga och funktionärer på klubb och Nivå 2 för distriktsdomare. Mer information och material om dessa hittar ni på utbildningsmaterial.

 

Kontaktperson

För verksamhetsåret 2022 är Jan Mårtensson ansvarig för frågor om regler, handicap och domare. Janne nås på 0703-17 57 86.