Golfregler

De två internationella regelorganisationerna R&A och USGA ansvara för golfens regelverk. På SGF hemsida hittar ni allt inom golfens nya regler!

 

RegelbokFinns i tryckt format att beställa i golfbokhandeln. Den digitala regelboken på svenska hittar du på R&A:s hemsida

 

Regelfilmer – 36 animerade dryga en minuters regelfilmer filmer med svenskt tal och text som visar några av de viktigaste reglerna finns på Svenska Golfförbundets YouTube-kanal

 

RegelappGör som 135 000 andra har gjort, ladda ner regelappen till din mobiltelefon. Appen är på svenska och klicka in på länkarna nedan för att komma till nerladdningen:

Lokala regler

Tävlingsledningen, eller den kommitté som ansvarar för regelfrågor, ska fastställa lokala regler för spel och tävlingar på klubbens bana/banor. Notera att klubbens lokala regler ska godkännas av distriktet varje år. Tillämpar en golfklubb en lokal regel, som inte överensstämmer med golfreglerna, kommer SGF inte att behandla regelfrågor som berör denna lokala regel.

 

Allt om lokala regler, tävlingsbestämmelser, ordningsföreskrifter och banmarkeringar hittar ni här: Spel- och tävlingsinfobanken.

Spel- och tävlingsinfobanken är verktyget för att skapa bra regler på din klubb och bana. Här hittar du mallar och formuleringar för lokala regler, villkor för tävling samt tävlingsregler. Sidan är till för dig som ansvarar för lokala regler, tävlingsverksamheten, är tävlingsledare, eller domare.

 

Regelutbildning

Regelutbildningarna i Golfsverige är fördelade på tre nivåer, med tre olika målgrupper:

1. Medlemsutbildning – för klubbens medlemmar
2. Nivå 1 – för regelansvariga och funktionärer på klubb
3. Nivå 2 – för distriktsdomare

Utbildningsupplägget är framtaget av SGF:s regelkommitté i samarbete med R&A, läs mer om varje steg och utbildningsmaterial på golf.se

 

Kontaktperson

För verksamhetsåret 2024 är Jan Mårtensson ansvarig för frågor om regler, handicap och domare. Janne nås på 0703-17 57 86.