Juniortävlingar

Att tävla i golf är kul och utvecklande! I Sverige finns juniortävlingar och tourer på klubb-, distrikt- och nationell nivå. Här hittar du förhoppningsvis allt om Svenska Golfförbundets och distriktets juniortävlingar.

Läs mer om SGF Juniortävlingar  på deras hemsida

Juniorergolf och tävlingssäsong 2023

Svenska Juniortouren

Teen Cup

Se mer på SGF:s sida om Teen Cup

 

MellanNorrländska Juniorserien

Tävlingens inriktning

MellanNorrländska Juniorserien är i huvudsak en breddtävling som syftar till att få fler juniorer i tävling samt att kontakter knytes mellan såväl juniorer som ledare i distrikten Jämtland/Härjedalen, Medelpad och Ångermanland.

Tävlingsbestämmelser

Allmänt: Ålder: 10 – 21 år. Yngre med max 36 i HCP får delta. Starttider för tävlingen mellan 10.00 till 14.00. Tre priser per handicap-klass, två priser i Scratch-klass (vid antingen högt eller lågt deltagande kan priserna justeras). Startavgift tävlande är 150 kr (inkluderar greenfee)

 

Individuellt:
A-klass: HCP: 0 – 17,9; Slagtävling med handicap
B-klass: HCP: 18,0 – 35,9; Slaggolf med handicap
C-klass: HCP 36,0 – 54; Poängbogey
Scratch-klass: En parallell-tävling till handicap-klasserna, slagtävling utan handicap

 

Lagtävling mellan distrikten:
I varje deltävling (en i vardera distrikt) delas följande poäng ut för individuella resultat i de tre handicap-klasserna:

  • 1:a – 3 poäng

  • 2:a – 2 poäng

  • 3:a – 1 poäng

Poängen summeras efter varje deltävling och det distriktslag som efter de tre deltävlingarna har flest poäng vinner årets distriktskamp. Om två distrikt hamnar på samma totalpoäng efter de tre deltävlingarna avgörs kampen med den första av de följande, i given ordning, som skiljer lagen åt:

  • Flest 1:a-platser

  • Flest 2:a-platser

  • Flest 3:e-platser

  • Flest vinnare i Scratch-klassen